Salát caprese

Salát caprese
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    0 min
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    10 min

Caprese celým názvem insalata caprese je italský lehký salát, kde dominují 3 hlavní ingredience v barvách, které se nachází i na italské vlajce. Bílá – mozzarella, červená – rajčata a zelená – bazalka.

Salát caprese je snadné připravit a není na něm co zkazit. Já si jej ráda připravuji zejména v létě, kdy s ním nahrazuji oběd nebo večeři během horkých letních dní. Děti jsem na salát ještě nenaučila, ale manžel si jej s oblibou dává také jako přílohu k masu.

Suroviny na salát caprese

  • rajčata
  • kvalitní mozzarella
  • hrst čerstvé bazalky
  • lžíce extra panenského olivového oleje
  • balsamikový ocet
  • sůl, černý pepř

TIP: Můžete použít také cherry rajčátka a mini mozzarellové kuličky, které do salátu perfektně sedí.

Postup přípravy salátu caprese

  1. Rajčata si pokrájejte a mozzarellu natrhejte nebo také pokrájejte. Je pouze na vás, zda máte rádi rajčata na kolečka nebo na kousky.
  2. Kousky rajčat a mozzarelly promíchejte s čerstvou bazalkou a zakápněte olivovým olejem, balsamikovým olejem a poprašte solí s pepřem. Důkladně promíchejte a salát je na světě.
  3. Dobrou chuť.

Chutnal vám salát caprese? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Salát caprese

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.