-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření0 min
-
Porce2
-
Celkový čas10 min
Caprese celým názvem insalata caprese je italský lehký salát, kde dominují 3 hlavní ingredience v barvách, které se nachází i na italské vlajce. Bílá – mozzarella, červená – rajčata a zelená – bazalka.
Salát caprese je snadné připravit a není na něm co zkazit. Já si jej ráda připravuji zejména v létě, kdy s ním nahrazuji oběd nebo večeři během horkých letních dní. Děti jsem na salát ještě nenaučila, ale manžel si jej s oblibou dává také jako přílohu k masu.
Suroviny na salát caprese
- rajčata
- kvalitní mozzarella
- hrst čerstvé bazalky
- lžíce extra panenského olivového oleje
- balsamikový ocet
- sůl, černý pepř
TIP: Můžete použít také cherry rajčátka a mini mozzarellové kuličky, které do salátu perfektně sedí.
Postup přípravy salátu caprese
- Rajčata si pokrájejte a mozzarellu natrhejte nebo také pokrájejte. Je pouze na vás, zda máte rádi rajčata na kolečka nebo na kousky.
- Kousky rajčat a mozzarelly promíchejte s čerstvou bazalkou a zakápněte olivovým olejem, balsamikovým olejem a poprašte solí s pepřem. Důkladně promíchejte a salát je na světě.
- Dobrou chuť.
Chutnal vám salát caprese? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Salát caprese
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review